Intialainen jalkahieronta

Valokuva

“ Sairaudet eivät tule hänen luokseen, joka hieroo jalkansa ennen nukkumaan menoa, aivan kuten käärmeet eivät lähesty kotkaa. ”


Ayurvedinen jalkarefleksologia / - hieronta perustuu perinteiseen intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalkahieronnalla hyvin erityinen asema.
Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä ( energiapisteitä ).


Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Jalkahieronnassa käytetään pronssista Kasamaljaa, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.


Hoidon vaikutuksia: puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa, tehostaa hermoston toimintaa, lievittää kipua, rentouttaa ja vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen, ravitsee ihoa, ehkäisee iskiasta, auttaa kuulon ja näön ylläpitämisessä, säilyttää terveyden ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.


Hoito kestää 60 minuuttia. Hoito on mahdollista myös yhdistää intialaiseen päänhierontaan tai kokovartalon ki-energiahierontaan niin sanotuissa "Superhoidoissa".