Intialainen päänhieronta


Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa. Se on kokonaisvaltainen ja lempeä, syvällisesti rentouttava hoito. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.


Modernin Intialaisen päähieronnan toi Englantiin (1981) intialainen fysioterapeutti, refleksologi, osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta, joka kehitti hoitomuotoa edelleen lisäten siihen hartiaseudun, olkavarsien sekä kasvojen hieronnan.
Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä sekä silmäoireita.
Narendra Mehta käytti hoitotekniikkaa kehittäessään intialaisen perimätiedon ohella hyväksi tietämystään meridiaaneista, akupisteistä, heijasteista ja chakroista.

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita.


Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia.
Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, muisti siitä, miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi.


Hoidosta voi saada apua mm.
- päänsärkyyn
- lihasjännityksiin
- silmien rasitusoireisiin
- stressiin
- unettomuuteen
- energiatukoksiin
- TMJ-oireisiin (leukanivelten pinnetilat,
kasvohermosäryt, purentasäryt..)
- lymfaattisiin tukoksiin
- poskiontelo - ongelmiin
- hius- ja päänahan ongelmiin
- verenkiertohäiriöihin
- tinnitukseen
- pelkotiloihin, masennukseen,
paniikkihäiriöihin

Hoito suoritetaan joko istuen vaatteet päällä ( mieluiten puuvillainen t-paita ) tai hoitoalustalla maaten. Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.
Teen intialaista päänhierontaa 30 minuutin hoitona (hierottava istuu tuolilla). Päänhieronta on mahdollista myös tehdä hoitopöydällä makuulta, kun se yhdistetään muihin intialaisiin hierontoihin. Hinnastosta tällaiset yhdistelymahdollisuudet löytyvät Superhoitojen alta!

Hoitojen hinnat löydät täältä.