Intialainen kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä sekä Havaijilla.
Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava. 

Hoidossa kehon energiakeskuksiin  asetellaan lämpimiä kiviä, jotka vapauttaessaan lämpöä vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Myös hieronta tehdään lämpimillä kivillä. Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin; koko keho rentoutuu.


Hieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä, jotka tuntuvat iholla yhtä pehmeiltä kuin posken iho ja ne jakavat tasaisesti lämpöä; basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.

Kuumakivihieronnan vaikutukset


Kuumakivihieronnassa yhdistyvät intialaisen hieronnan ja lämpimien  kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista.


  Hoito vaikuttaa myös syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti; lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksesta

     * veri- ja imunestekierto lisääntyy, aineenvaihdunta tehostuu
     * tasapainottaa hermoston toimintaa,
     * laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä ja
     parantaa koko elimistön yhteistoimintaa. 
 

Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle, mutta se on paljon enemmän kuin pelkkä "hyvän olon hoito".