Energiahoito

Me olemme yksilöllisiä kokonaisuuksia. Fyysisten tekijöiden lisäksi hyvinvointiimme vaikuttavat kokemuksemme, ajatuksemme, tunteemme ja henkinen hyvinvointimme sekä toisinpäin. Erilaiset sanonnat kuvaavat tätä yhteyttä. Esimerkiksi puhumme ”taakkojen kantamisesta harteillamme” tai kuinka ”säikähdys salpaa hengityksemme”. Monella on kokemuksia siitä, kuinka jännittäminen tai stressaava tilanne sekoittaa vatsan ja suoliston toiminnan tai tuntuu lihasjännityksenä hartioilla.

Energiahoidot perustuvat siihen, että meissä virtaa energiaa, joka pitää meitä elossa. Tarvitsemme sitä koko ajan kaikkeen toimintaamme kuten nukkumiseen, liikkumiseen, syömiseen ja hengittämiseen. Me voimme hyvin, kun kaikki osa-alueet, niin henkinen kuin fyysinen keho, voivat hyvin ja ovat tasapainossa. Fyysisten sairauksien taustalla vaikuttavat erilaiset vääränlaiset toiminta- ja ajattelutavat, tunneperäiset syyt tai esimerkiksi stressi. Nämä aiheuttavat myös tukoksia energian kulkemisessa meissä. Me kannamme mukanamme ja kehossamme elämämme erilaisia kokemuksia; iloja, suruja, pelkoja, menetyksiä, syyllisyyksiä, stressiä – koko elämän kirjoa.

Sairaus on viesti meille, millaisiin asioihin olisi tärkeä kiinnittää huomiota. Tärkeää hyvinvoinnillemme on, että opimme arvostamaan ja välittämään itsestämme, kuntelemaan kehomme viestejä ja ymmärtämään, että voimme hyvin pitkälti valita suhtautumistapojamme asioihin. Muutoksiin, paranemiseen ja eheytymiseen tarvitaan oma halu parantua, halu kohdata ja hyväksyä tunne, halu muuttaa omia ajatusmalleja, toiminta- ja elintapoja.

Parhaisiin tuloksiin pääsemme, kun olet valmis kohtaamaan ja hyväksymään tunteen tai vaivan ja sen , mitä se sinulle viestittää ja sitten päästämään sen irti. Puhdistuminen ja irtipäästäminen antaa tilaa tasapainolle ja hyvinvoinnille.

Energiahoito ei vaadi fyysistä kosketusta, vaan siinä työskennellään kehon ympärillä olevan energiakentän, enrgiakehon kanssa. Usein yhdistän hoitoon myös jotain fyysistä hoitoa esimerkiksi hierontaa tai vyöhyketerapiaa. Energiahoidossa apunani on paljon erilaisia enkeleitä ja oppaita henkimaailmasta, muista sinäkin pyytää heitä avuksesi.

Hoidon vaikutus voi tuntua erilaisina fyysisinä reaktioina -kuten kuumuutena, kylmyytenä, värähtelynä, kihelmöintinä, paineen tunteena – värien näkemisenä tai erilaisina tunnereaktioina. Hoito voi tuntua myös kiputiloina kehossa ja kun energialukko aukeaa, kivun tunne menee ohi.

Energiahoito sopii terveyden ylläpitämiseen, oman henkisen hyvinvoinnin ja kehityksen lisäämiseen, väsymyksen ja stressin hoitoon, sairauksien lievittämiseen ja hoitoon sekä tunnetason asioiden hoitoon.

Hoidoilla ei korvata lääketieteellistä hoitoa, vaan ne toimivat täydentävinä ja tukevina hoitoina.Anna itsellesi aikaa hiljentyä ja kuunnella omaa itseäsi!